Eventos de otras Plataformas, colectivos

SOS EducaciÓN ETSAB

http://vimeo.com/43397855

Este colectivo os invita a realizar vuestra propia acción o vídeo: SOS.

NOSALTRES, les persones que conjuntament formem la Comunitat de l’ETSAB, defensem una universitat pública en la qual l’accés sigui lliure i no depengui de la capacitat econòmica de la família on es neix. A la universitat que desitgem només regeixen la voluntat de conèixer, la capacitat de raonament i crítica i l’esforç de les persones. Rebutjem, per tant, la interferència interessada dels mercats financers i, per tal de garantir la independència front les seves pressions, demanem un finançament exclusivament públic. L’única rendibilitat que reconeixem a la universitat es mesura en la seva contribució a l’emancipació individual, el progrés intel·lectual i l’interès general de la societat. 


És per tot això que entenem com un atemptat contra la universitat pública les mesures preses en els últims temps pels governs, les més recents de les quals es contenen en el Reial Decret-Llei 14/2012, norma de la qual exigim la derogació pels següents motius: 
  • Perquè el fort increment de les taxes de matriculació dificulta enormement l’accés dels estudiants a la universitat, afavorint l’exclusió social i condemnant a les persones amb menys recursos econòmics a abandonar els estudis superiors, donat que, a més, la mesura no s’acompanya d’una sòlida política de beques. 
  • Perquè carrega la feina dels professors, ataca els seus drets i debilita encara més l’estructura docent de les universitats públiques, precisament necessitades d’importants mesures de suport.
  • Perquè a curt termini, però per molt de temps, asfixia la renovació de les plantilles de professors i investigadors i anul·la radicalment la possibilitat d’una carrera acadèmica, alhora que desaprofita la formació del personal propi i posa en perill la continuïtat de les escoles i facultats. 
  • Perquè concep la universitat com una empresa més i sotmet els criteris docents a les mesures pressupostaries, en comptes de les mesures pressupostaries als criteris docents.
  • Perquè tracta els diversos estudis homogèniament i no té en compte les especificitats dels diferents centres, així com les diverses necessitats socials i territorials.
  • Perquè ataca la qualitat de l’ensenyament universitari, ja que afavoreix ratios elevades i impossibilita formes pedagògiques com seminaris o tallers. 

El rebuig unànime d’aquest decret és solament un primer pas en la mobilització continuada en la que ens declarem, i en la qual estem i estarem plenament compromesos. 

Finalment nosaltres, estudiants, professors, treballadors d’administració i serveis, que conjuntament formem la Comunitat de l’ETSAB, mostrem la nostra ferma voluntat d’aprofitar l’alt grau de consens aconseguit per treballar cap a l’establiment de les bases d’una escola renovada sobre els principis enunciats.

Barcelona, 25 de maig de 2012

Anuncios

4 comentarios sobre “SOS EducaciÓN ETSAB

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s